dinsdag 15 januari 2013

Dagmenu afvaalen voor woensdag

Dagmenu Woensdag

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water

In de loop van de ochtend

• Proteïne Bar van Herbalife
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water.

In de loop van de middag

• 1 volkorenbischuit met een plakjes slankie 20 + kaas
• Een glas water

Warme maaltijd

• Zoetzure gamba's en noedels
• Vanille-ijstopping chocolade-abrikozen- pistache
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• 4 stukjes bruin stokbrood met olijventapenade
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Eventueel extra: 1 handje vol Japanse mix.

Vanille-ijstopping chocolade-abrikozen- pistache
Ingrediënten
• 50 g pure chocolade
• 40 g gewelde abrikozen (zak 500 g), in partjes gesneden
• 1 el pistachenoten (bakje 95 g)
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 85 kcal
Eiwit: 2 g
Vet: 4 g
Koolhydraten: 9 g
Bereiden
1. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de abrikozen en pistachenoten door. Schep op een vel bakpapier en laat 1 uur afkoelen. Snijd in stukjes.








Zoetzure gamba's en noedels
Ingrediënten
• 2 limoenen, schoongeboend +
• 4 el gembersiroop (flesje 250 ml) +
• 1 teen knoflook, geperst +
• 1 zak reuzengarnalen (500 g, diepvries), ontdooid en schoongemaakt +
• 1 pak eiernoedels (250 g) +
• 3 el sesamzaad (bakje 100 g), geroosterd +
• 1 el sesamolie (flesje 250 ml) +
• 2 komkommers, in de lengte gehalveerd +
• 4 el zoete chilisaus (flesje 250 ml)
Bereiden
1. Steek de barbecue aan of gebruik de grillpan. Rasp de groene schil van de limoenen en pers ze uit. Meng de helft van het rasp en de helft van het sap met de gembersiroop, knoflook en garnalen. Laat minimaal 30 min. marineren.
2. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het sesamzaad en de olie om met de noedels. Voeg de rest van het limoenrasp, 1 el sap en peper en zout naar smaak toe.
3. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten van de komkommers en snijd ze in dunne plakjes. Voeg de rest van het sap en de chilisaus toe. Gril de garnalen ca. 3 min. in de grillwok op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer met de lauwe sesamnoedels en de komkommersalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 450 kcal
Eiwit: 30 g
Vet: 10 g
Koolhydraten: 60 g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten