Dagmenu woensdag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een beker halfvolle melk
In de loop van de ochtend
• Een Liga fruitkick
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas (verse) sinaasappelsap
In de loop van de middag
• Een beker Optimel
• Een glas water
Warme maaltijd
• Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
• Een schaaltje magere vruchtenyoghurt
• Een glas water
In de loop van de avond
• Een stuk fruit
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Eventueel extra: Een glas frisdrank light met een cracker smeerkaas 20+
Dagmenu week 6
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
(voor 4 personen)
Benodigdheden
• 600 g sperziebonen
• 450 g aardappelpuree
• 4 scholfilet (diepvries)
• 1 citroen
• 10 el. Olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 3 el. Peterselie
• zout en peper
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ruim water in 7-8 minuten beetgaar. Maak
de aardappelpuree zoals op de verpakking vermeld staat. Snijd de helft van de citroen
in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de helft van de olijfolie in een
koekenpan. Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met zout en peper en bak ze
vervolgens in 1-2 minuten per kant krokant. Houd de gebakken vis warm onder
aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de rest van de olijfolie,
knoflook en een eetlepel peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel tot
slot de scholfilet met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.
Bevat per portie
Kcal: 385 Kcal
Eiwit: 34 g
Vet: 18 g
Koolhydraten: 21 g
Geen opmerkingen:
Een reactie posten