zaterdag 12 januari 2013

Dagmenu zaterdag en zondag voor afvallen

Dagmenu zaterdag.
Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water

In de loop van de ochtend

• Proteïne Bar van Herbalife
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water.

In de loop van de middag

• Tomaten 2 stuks.
• Een glas water

Warme maaltijd

• Gegrilde kipdijfilet met rozemarijn
• Een schaaltje met twee bolletjes yoghurtijs.
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• Een eierkoek.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Eventueel extra: 2 lange vingers.


















Gegrilde kipdijfilet met rozemarijn

Ingrediënten
• 3 el olijfolie
• 2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 1 schaal kipdijfilet (320 g, biologisch)
• 1 kg aardappelen kruimig
• 1 zak paprikamix (3 stuks), in reepjes
• 1 potje gegrilde rode paprika (295 g)
• 1 mespunt gemalen cayennepeper
Bereiden
1. Meng 2 el olie met de rozemarijn, knoflook en peper en zout. Halveer de kipdijfilet in de lengte en marineer de kip 10 min. in het mengsel. Draai hem na 5 min. om. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Stamp fijn met de pureestamper.
2. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de paprikareepjes 10 min. Laat de gegrilde paprika's uitlekken, vang het vocht op en voeg dit toe aan de gebakken paprika. Snijd de gegrilde paprika's in reepjes, voeg toe en warm nog 2 min. door. Roer de paprika met het vocht door de puree, warm door en breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout.
3. Verwarm ondertussen de grillpan en gril de kip in 10-12 min. bruin en gaar. Serveer de kip op de stamppot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 400 kcal
Eiwit: 23 g
Vet: 13 g
Koolhydraten: 43 g







Dagmenu zondag.

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water

In de loop van de ochtend

• Proteïne Bar van Herbalife
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water.

In de loop van de middag

• Appel.
• Een glas water

Warme maaltijd

• Oosterse kip met spruitjes en witte kool
• Een schaaltje met magere chocolade vla.
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• Een eierkoek.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Eventueel extra: 1 speculaasje..









Oosterse kip met spruitjes en witte kool.

Ingrediënten
• 1 pak meergranen rijst (275 g)
• 1 zak geschoonde spruitjes (350 g)
• 1 schaal kipfiletreepjes (325 g)
• 1 el zonnebloemolie
• 2 tl sambal oelek
• 2 tl sesamolie
• 2 el ketjap manis
• 1 zak gesneden witte kool (300 g, biologisch)
Bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Kook ondertussen de spruitjes in 5 min. beetgaar in water met zout. Giet af.
3. Meng de kip met de zonnebloemolie, sambal, sesamolie en ketjap. Verhit de wok en roerbak de kip 4 min. Voeg de spruitjes en kool toe en roerbak nog 4 min. Serveer de kip en groente met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 445 kcal
Eiwit: 29 g
Vet: 8 g
Koolhydraten: 61 g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten