Dagmenu Vrijdag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water
In de loop van de ochtend
• Proteïne Bar van Herbalife
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water.
In de loop van de middag
• Herbalife Gourmet Tomatensoep
• Een glas water
Warme maaltijd
• Preistamppot met rauwe ham en ei.
• Een schaaltje met twee bolletjes yoghurtijs.
• Twee glazen water
In de loop van de avond
• Een eierkoek.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Eventueel extra: een handje borrelnootjes van 25 gram.
Preistamppot met rauwe ham en ei.
Ingrediënten
• 1 kg aardappelen iets kruimig
• 2 zakken gesneden prei (a 300 g)
• 4 eieren
• 1 bakje roomkaas light met knoflook en fijne kruiden (125 g)
• 2 pakjes rauwe ham flinterdun (a 100 g), in reepjes
• 1 bakje platte peterselie (20 g), blaadjes fijngesneden
Bereiden
1. 1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee.
2. 2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
3. 3. Giet de aardappelen en prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en prei fijn met de pureestamper. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door.
4. 4. Pel de eieren en snijd in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 430 kcal
Eiwit: 29 g
Vet: 13 g
Koolhydraten: 46 g
Geen opmerkingen:
Een reactie posten