Dagmenu zaterdag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
In de loop van de ochtend
• 2 volkoren biscuitjes
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een beker karnemelk/halfvolle melk
In de loop van de middag
• Een schaaltje druiven van 150 gram
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt halfvolle koffiemelk
• Een beker Optimel
Warme maaltijd
• Shoarmabroodjes met kip en groenten
• Een waterijsje
• Twee glazen water
In de loop van de avond
• Een plak volkoren ontbijtkoek
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Eventueel extra: Een snack a jacks (1 grote of een zakje)
Dagmenu week 6
Shoarmabroodjes met kip en groenten
(voor 4 personen)
Benodigdheden
• 350 g kipfilet
• 1 zak Provençaalse roerbakmix (á 400 g)
• 2 tomaten
• 1 pak shoarmabroodjes (á 8 stuks)
• 1 teentje knoflook
• 4-5 el. Olijfolie
• 2 el. balsamico-azijn
• 4-6 el. zoete chilisaus
• zout en peper
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en wrijf ze in met 2-3 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Rooster de kip in een koekenpan op matig vuur in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Roerbak de groentemix in 2 el olijfolie met de knoflook in 4-5 minuten beetgaar. Schep
de groenten op een bord, besprenkel met de balsamico-azijn en zout en peper naar
smaak. Laat de groenten iets afkoelen. Snijd de tomaat in plakjes. Rooster de
shoarmabroodjes in de broodrooster. Snijd ze direct open en vul de broodjes met de
groenten, tomaat en kip. Zet de chilisaus apart op tafel.
Bevat per portie
Kcal: 470 Kcal
Eiwit: 29 g
Vet: 14 g
Koolhydraten: 57 g
Dagmenu week 6
Dagmenu zondag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een beker Optimel
In de loop van de ochtend
• Een plakje ontbijtkoek
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas karnemelk/halfvolle melk
In de loop van de middag
• Een stuk komkommer
• Een kop cup-a-soup tomaat
• Een glas frisdrank light
Warme maaltijd
• Kabeljauw met aardappelbokjes en blaspinazie.
• Een schaaltje rijstepap
• Twee glazen water
In de loop van de avond
• Een schaaltje vers fruit van 150 gram
• Een glas frisdrank light
Eventueel extra: een glas Crystal Clear en 2 toastjes met filet american
Dagmenu week 6
Kabeljauw met aardappelbokjes en bladspinazie
(voor 4 personen)
Benodigdheden
• 800 g bladspinazie
• 700 g aardappelblokjes
• 400 g kabeljauw
• 1 teentje knoflook
• 4 el. Olijfolie
• zout en peper
Bereiding
Breng in een ondiepe pan een flinke laag water aan de kook. Leg hierin de bevroren
kabeljauw en laat ze in ca. 8 minuten gaar worden. Bak in een koekenpan met 2
eetlepels olijfolie de aardappeltjes in ca. 8 minuten goudbruin. Spoel vervolgens de
bladspinazie goed af en hak 1 teentje knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels Olijfolie in een
wok en fruit de knoflook in ca. 3 minuten zachtjes gaar. Voeg de bladspinazie toe en
schep deze af en toe om gedurende 8 minuten. Breng de spinazie op smaak met zout
en peper. Serveer de kabeljauw samen met de spinazie en de aardappeltjes.
Tip: Lekker met een magere saus.
Bevat per portie
Kcal: 317 Kcal
Eiwit: 26 g
Vet: 7 g
Koolhydraten: 36 g
Geen opmerkingen:
Een reactie posten