Dagmenu maandag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water
In de loop van de ochtend
• Een mueslireep
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een beker Optimel
In de loop van de middag
• Schaaltje vers fruit van 150 gram
• Een glas water
Warme maaltijd
• Kip teriyaki
• Een schaaltje Optimel yoghurt
• Twee glazen water
In de loop van de avond
• Twee maria biscuitjes
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Eventueel extra: 1 volkoren cracker besmeerd met Philadelphia light
Kip teriyaki (voor 4 personen)
Benodigdheden
• 350 g kipfilet
• 250 g eiermie
• 150 g oesterzwammen
• 2 groene paprika's
• 5 el. teriyaki marinade
• 3 el. Olijfolie
• 2 bosuitjes
• 1 teentje knoflook
• zout en peper
Bereiding
Meng de kip met 4 eetlepels marinade en laat het geheel ca. 15 minuten rusten.
Vervolgens de paprika's en oesterzwammen schoonmaken en deze in repen snijden.
Bereidt de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olijfolie in een wok en bak
de kipfilet met marinade ca. 3 minuten op hoog vuur. Paprika en oesterzwam ca. 5
minuten mee bakken. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Breng het
kipmengsel op smaak met rest van marinade en wat zout en peper.
Bevat per portie
Kcal: 567 Kcal
Eiwit: 52 g
Vet: 15 g
Koolhydraten: 54 g
Dagmenu dinsdag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk
In de loop van de ochtend
• Een stuk fruit
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een beker halfvolle melk
In de loop van de middag
• Een mueslireep
• Een glas water
Warme maaltijd
Italiaanse stamppot met tonijn
Een schaaltje Optimel yoghurt
Een glas water
In de loop van de avond
Een schaaltje vers fruit van 150 gram
1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Eventueel extra: een boterham besmeerd met dieethalvarine en belegd met
appelstroop, 30+ kaas of ander beleg naar keuze.
Italiaanse stamppot met tonijn
INGREDIËNTEN
• 1 kg grote, iets kruimige aardappelen (zak 3 kg), geschild
• 2 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 prei, in ringen
• 1 zak Italiaanse roerbakmix (400 g)
• 2 blikjes tonijnmoot met een vleugje olijfolie (a 130 g)
• 100 ml melk
• 1 zak rucola (75 g)
BEREIDEN
1.Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar.
2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de prei en de roerbakmix toe en bak 4 min. Schep de tonijn erdoor en verwarm nog 1 min.
3. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep er de groenten met tonijn en de rucola door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden.
VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)
Energie: 425 kcal
Eiwit: 25 g
Vet: 14 g
Koolhydraten: 50 g
Geen opmerkingen:
Een reactie posten