Dagmenu week 3: vrijdag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
In de loop van de ochtend
• Een plak ontbijtkoek
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk
In de loop van de middag
• Een klein schaaltje fruit met mango en kiwi
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Warme maaltijd
• Bloemkool met gebakken aardappelen en tartaar
• Een schaaltje magere vanille vla
• Twee glazen water
In de loop van de avond
• Een bokkepootje
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Eventueel extra: een glas frisdrank light en 2 toastjes met filet américain
Recept week 3: Bloemkool met gebakken aardappelen en tartaar
(voor 2 personen)
• 400 gram aardappelen vastkokend, in schijfjes
• 1/2 bloemkool, in roosjes
• 2 tartaartjes
• 1/2 ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, gesnipperd
• 1 eetlepel rozemarijn
• 1,5 eetlepel olijfolie
Bereiding
Maak de aardappels en bloemkool schoon.
Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten, voeg de bloemkool na 5 minuten aan de aardappelen toe en kook ze samen gaar. Bak de tartaartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olie in een pan en bak hierin de ui in 3 minuten glazig. Giet de aardappelen en de bloemkool af, schud ze goed droog en schep ze bij de uien in de pan. Bak de aardappelen en de bloemkool onder regelmatig omscheppen circa 5 minuten. Schep de knoflook en de rozemarijn erdoor.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 445 kcal
Eiwitten: 18 gram
Koolhydraten: 44 gram
Vetten: 12 gram
Verzadigd: 3 gram
Onverzadigd vet: 9 gram
Natrium: 0,09 gram
Voedingsvezels: 13 gram
Geen opmerkingen:
Een reactie posten