donderdag 20 december 2012

Dagmenu donderdag voor afvallen.

Dagmenu week 3: donderdag

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

In de loop van de ochtend

• Een banaan
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk

In de loop van de middag

• 2 fruitbiscuits
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Warme maaltijd

• Gewokte groenten met filets
• Een schaaltje magere vruchtenyoghurt
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• Een appel
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Eventueel extra: een mueslibol met halvarine



Recept week 3: Wokgroenten met filets (voor 2 personen)

Benodigdheden

• 400 gram aardappelkrieltjes
• 2 gegrilde filets (vleesvervanger)
• 300 gram Thaise roerbakmix
• 1/2 bakje cherrytomaatjes (200 gram), gehalveerd
• 25 milliliter shasliksaus *
• 2 eetlepels wokolie

Bereiding

Kook de aardappelkrieltjes 5 minuten. Verhit in een koekenpan de helft van de olie en bak de
filets volgens gebruiksaanwijzing. Verhit in een wok de rest van de olie en roerbak hierin de
Thaise roerbakmix 5 minuten. Voeg na ongeveer 3 minuten de tomaatjes toe. Voeg als laatste de
saus over de groenten toe.

Puur en vers gemaakte sasliksaus:
Benodigdheden
• 2 uien, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 4 eetlepels olijfolie
• 75 gram tomatenpuree
• halve theelepel chilipoeder
• 2 eetlepels paprikapoeder
• 1 eetlepel bloem
• 200 milliliter kippenbouillon
• mespunt peper
• 3 eetlepels rode wijnazijn
• 1 theelepel suiker

Bereiding

Fruit de ui en knoflook aan met de olijfolie. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Voeg de chilli, paprikapoeder en bloem toe en roer alles goed door elkaar. Voeg al roerend de bouillon toe tot er een mooie saus ontstaat. Laat de saus nog ongeveer 5 minuten op laag vuur doorkoken.
Breng tenslotte op smaak met de rode wijnazijn, de suiker en de peper en je hebt je heerlijk eigen gemaakte sasliksaus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten