zaterdag 8 december 2012

Dagmenu voor zaterdag en zondag voor afvallen.

Dagmenu week 1: zaterdag Ontbijt • Een Herbalifeshake van 250 ml. • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suikermet evt. halfvolle koffiemelk In de loop van de ochtend • Een plakje kruidkoek • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk • Een glas water Lunch • Een Herbalifeshake van 250 ml. • Een glas halfvolle melk/karnemelk In de loop van de middag • Een verse smoothie van een sinaasappel en een handvol aardbeien en twee eetlepels magere yoghurt of sojamelk • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk • Een glas water Warme maaltijd • Zuurkool met reuzenbonen • Een schaaltje magere (vruchten)yoghurt • Twee glazen water In de loop van de avond • Schaaltje popcorn • Een glas water • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Eventueel extra: een krentenbol Recept week 1: Zuurkool met reuzenbonen (voor 4 personen) Ingrediënten • 4 el olijfolie • 2 uien, in halve ringen • 1 teen knoflook, fijngesneden • 1 zak zuurkool naturel (500 g), uitgelekt • 2 blikken reuzenbonen (a 400 g), uitgelekt • 2 el Zaanse mosterd (potje 335 g) • 300 g zalmfilet (zak 750 g, diepvries), ontdooid • 1 bakje platte peterselie (20 g) fijngesneden Bereiden 1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de zuurkool toe en bak 10 min. op laag vuur mee, met de deksel op de pan. Doe de bonen erbij en bak ca. 3 min. mee totdat ze warm zijn. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. 2. Dep ondertussen de zalm droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 min. gaar. Keer halverwege. 3. Schep de peterselie door het zuurkool-bonenmengsel en serveer met de zalm. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) Energie: 410 kcal Eiwit: 24 g Vet: 27 g Koolhydraten: 16 g Dagmenu week 1: zondag Ontbijt • Twee afbakbroodjes (pistoletjes) • Besmeerd met dieethalvarine • Belegd met eenmaal filet américain • Belegd met eenmaal 30+ kaas • Een glas halfvolle melk/karnemelk • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk In de loop van de ochtend • Een kiwi • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk • Een glas water Lunch • Een Herbalifeshake van 250 ml. • Een beker halfvolle melk/karnemelk In de loop van de middag • Een peer • Een glas water • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Warme maaltijd • Twee-bonenstamppot met bacon • Een schaaltje magere kwark • Twee glazen water In de loop van de avond • Een stroopwafel • Een glas water • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Eventueel extra: een portie fruit Recept week 1: Twee-bonenstamppot met bacon ( voor 4 personen) Ingrediënten • 1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries) • 1 zak snijbonen, gesneden (250 g) • 1 zak gebroken sperziebonen (250 g) • 2 dikke plakken bakbacon (a 140 g) • 2 el grove mosterd Bereiden 1. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de pan of magnetron. 2. Kook de snijbonen met de sperziebonen in weinig water met zout in 4-5 min. beetgaar en giet de bonen af. 3. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan krokant uit. 4. Schep de bonen en baconreepjes door de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met de mosterd, zout en peper. 5. Schep de twee-bonenstamppot met bacon op 4 borden. 6. Lekker met piccalilly. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) Energie: 530 kcal Eiwit: 18 g Vet: 36 g Koolhydraten: 33 g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten