woensdag 26 december 2012

Zuivel

Eieren en zuivelprodukten, zoals melk, kaas en yoghurt, zitten boordevol waardevolle mineralen, vitaminen en eiwitten die tegen osteoprose, slapeloosheid en hoofdpijn beschermen.

Belangrijke bouwstoffen.

Calcium. Een tekort aan dit mineraal kan tot osteoporose leiden -een aandoening die met botbreuken en vergroeiïngen van de wervelkolom gepaard gaat.

Fosfor. Deze stof versterkt de botten en het gebit, en zorgt ook voor de opbouw van spierweefsel. Daarnaast speelt fosfor een grote rol in het stofwisselingsproces.

Kalium. Dit mineraal helpt de bloeddruk te verlagen en verkleint het risico op beroertes.

Lysine. Uit vooronderzoek blijkt dat voedingsmiddelen die veel van dit aminozuur bevatten -waaronder melk, kaas en eieren- verlichting geven bij een koortslip.

Probiotische bacteriën. Probiotica zijn nuttige bacteriën die in actieve yoghurtculturen, kefir en zure melk voorkomen. Zij versterken het afweersysteem en bestrijden schimmelinfecties, zoals candida-infectie.

Riboflavine. Deze B-vitamine maakt energie vrij, onderhoudt de rode bloedcellen, draagt bij aan hormoonvorming en helpt beschermen tegen migraine.

Tryptofaan. Dit aminozuur in melk wordt in het lichaam in serotonine -een stof die voor ontspanning zorgt en zo slapeloosheid kan verminderen.

Vitamine B12. Eieren en melkproducten zijn een rijke bron van deze vitamine die onmisbaar is een voor een goede functie van het zenuwstelsel.

Vitamine D.

Eigeel is een van de weinige natuurlijke bronnen van vitamine D. Deze vitamine verhoogt de claciumopname in van het lichaam en helpt zo osteoporose en botbreuken te voorkomen.

Haal eruit wat erin zit.
Profiteer zo veel mogelijk van het probiotische bacteriïen door yoghurt met de zogenaamde "actieve' of 'levende' culruren te kiezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten