Maandag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
In de loop van de ochtend
• Twee krentenliga’s
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een beker halfvolle melk/karnemelk
In de loop van de middag
• Een cracker besmeerd met dieethalvarine en 30+ kaas
• Een kiwi
• Een glas water
Warme maaltijd
• Paddenstoelenrisotto met tonijn
• Een schaaltje magere kwark
• Twee glazen water
In de loop van de avond
• Klein schaaltje vers fruit van kiwi, banaan en mango
• Een glas water
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Eventueel extra: sneetje brood besmeerd met dieethalvarine en kipfilet
Recept week 2: Paddenstoelenrisotto met tonijn (Voor 2 personen)
Benodigdheden
• 2 eetlepels olijfolie
• 200 gram gemengde paddestoelen, in plakjes
• 200 gram champignons, in plakjes
• 500 ml natriumarme kippenbouillon
• 1 eetlepel vloeibare margarine
• 1-2 tenen knoflook, gesneden
• 2 sjalotten, in ringen
• 400 gram risottorijst
• 2 tonijnfilets a 125 gram
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen en champignons 5-7 minuten. Verwarm de bouillon en houd tegen de kook aan. Bak de knoflook en sjalotten in een pan in de boter ongeveer 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak de korrels tot deze glazig zijn. Voeg in delen de bouillon
toe aan de risotto, zodat deze goed wordt opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Bak ondertussen de tonijn: Schroei de moten dicht en bak ze circa 2,5 minuten aan elke kant bruin. Serveer de tonijn bij de paddenstoelenrisotto.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 582 kcal
Eiwitten: 39 gram
Koolhydraten: 62 gram
Vetten: 18 gram
Verzadigd vet: 5 gram
Onverzadigd vet: 13 gram
Natrium: 0,11 gram
Voedingsvezels: 4,5 gram
Geen opmerkingen:
Een reactie posten