Dagmenu week 4: maandag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
In de loop van de ochtend
• Een plak ontbijtkoek
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk
In de loop van de middag
• Een verse smoothie van sojamelk, aardbeien en banaan
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
Warme maaltijd
• Wortelsalade met gepofte aardappel
• Twee glazen water
In de loop van de avond
• Twee kiwi’s
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Eventueel extra: een glas frisdrank light en een peren waterijsje
Recept week 4 Wortelsalade met gepofte aardappel (voor 2 personen)
Benodigdheden
• 2 grote kruimige aardappels, schoongeboend
• 2 winterwortels, geraspt
• 40 gram walnoten
• 25 gram rozijnen
• ½ kuipje verse roomkaas tuinkruiden light
• 2 eetlepels sladressing op yoghurtbasis
• Paar sprietjes bieslook (naar behoefte)
• peper naar behoefte
Bereiding
Prik de aardappels in en laat ze 12 minuten in de magnetron op vol vermogen (700 watt) bijna gaar worden. Dek de aardappels met een (schone) theedoek af en laat ze nog 10 minuten nagaren. Meng de wortelen met de walnoten, rozijnen roomkaas en sladressing. Bestrooi de gepofte aardappels met peper naar behoefte en snijd de bovenkant in. Schep de roomkaas in de aardappels. Verdeel de bieslook over de gepofte aardappels. Serveer met de wortelsalade.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 410 kcal
Eiwitten: 12 gram
Koolhydraten: 38 gram
Vetten: 22 gram
Verzadigd vet: 4 gram
Onverzadigd vet: 18 gram
Natrium: 0.47 gram
Voedingsvezels: 9,5 gram
Geen opmerkingen:
Een reactie posten