Dagmenu week 3: dinsdag
Ontbijt
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
In de loop van de ochtend
• Een appel
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Lunch
• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk
In de loop van de middag
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een banaan
• Een glas water
Warme maaltijd
• Witlof met ham en kaas uit de oven
• Een klein schaaltje vers fruit
• 2 glazen water
In de loop van de avond
• Een eierkoek
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water
Eventueel extra: een glas frisdrank light en een kleine krentenbol
Recept week 3: Witlof met ham en kaas (voor 2 personen)
Benodigdheden
• 3 struikjes schone witlof, in de lengte gehalveerd (zonder kern)
• 6 plakjes beenham
• 2 tomaten, in plakjes
• 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
• 400 gram aardappelen, in stukjes
• Zak gemengde sla
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de witlof ongeveer 5 minuten giet ze af en laat ze
uitlekken. Wikkel de ham om de witlof en leg de witlofrolletjes in een ovenschaal. Verdeel de
plakjes tomaat over de witlofrolletjes. Bestrooi de witlofschotel met de geraspte kaas. Laat de
schotel in het midden van oven in ongeveer 20 minuten gaarbakken. Kook intussen de aardappelen in 20 minuten gaar. Serveer de witlofschoten samen met de aardappels en de sla.
Voedingswaarde per persoon
Energie: 365 kcal
Eiwitten: 25 gram
Koolhydraten: 44 gram
Vetten: 7 gram
Verzadigd vet: 4 gram
Onverzadigd vet: 3 gram
Natrium: 0.64 gram
Voedingsvezels: 5 gram
Geen opmerkingen:
Een reactie posten