zaterdag 15 december 2012

Dagmenu voor zaterdag en zondag voor afvallen.

Dagmenu week 2: zaterdag

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

In de loop van de ochtend

• Een plak kruidkoek
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk

In de loop van de middag

• Een klein schaaltje fruit van appel en banaan
• eventueel met een klein scheutje magere yoghurt
• Een glas water

Warme maaltijd

• Gevuld pannetje
• Een schaaltje magere vruchtenyoghurt
• 2 glazen water

In de loop van de avond

• Een zakje rijstwafels met een smaakje
• Een glas water
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Eventueel extra: een peer




Recept: week 2 Gevuld Pannetje (voor 2 personen)

Benodigdheden

• eetlepel zonnebloemolie
• 250 gram mager gehakt
• 150 gram sperziebonen, gehalveerd
• 400 gram krieltjes
• 150 gram champignons, gesneden
• 1 eetlepel bak-en-braadboter
• 2 sjalotten
• 4 tomaten, ontveld en gesneden
• 400 ml natrium arme bouillon
• 1 takje bladpeterselie, fijngesneden

Bereiding

Verhit de olie en bak het magere gehakt, de
sperzieboontjes en krieltjes 5 minuten. Voeg hierna de champignons toe en
laat deze circa 5 minuten meebakken. Verhit ondertussen de bak- en- braad
boter in een pan. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze kort. Roer de tomaten er
langzaam doorheen. Schenk vervolgens de bouillon erbij en roer tot er een
mooie gebonden saus ontstaat. Strooi als laatst de peterselie door de saus.
Schenk de saus over de krieltjes met groente. Laat alles nog 10 minuten
doorpruttelen.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 572 kcal
Eiwit: 33,5 gram
Koolhydraten 46 gram
Vet: 25 gram
Verzadigd vet: 8 gram
Onverzadigd vet: 17 gram
Natrium: 0,23 gram






Dagmenu week 2: zondag

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
* Een glas halfvolle melk/karnemelk
1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

In de loop van de ochtend

* Een banaan
* 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
* Een glas water

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een beker halfvolle melk/karnemelk

In de loop van de middag

• Een beker bouillon
• Een krentenbol
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Warme maaltijd

• Broccoli-mozzarellaschotel
• Een schaaltje magere vla
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• 3 toastjes met filet américain
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Eventueel extra: een glas frisdrank light en een schaaltje popcorn (zout)



Dagmenu zondag: Broccoli-mozzarellaschotel (4 personen)
Ingrediënten
• 2 x 375 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes +
• 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) +
• 1 blikje ansjovisfilets, in olijfolie (46 g) +
• 2 tl gedroogde tijm +
• 2 zakjes mozzarella (a 125 g), in plakjes

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de broccoli in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Verdeel de helft van de broccoli, de helft van de aardappelschijfjes en de ansjovis over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met 1 tl tijm en peper en zout naar smaak. Bedek met de helft van de mozzarella. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
3. Bak de broccolischotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Tip
U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast of vries de schotel in. Ingevroren is het gerecht maximaal 3 maanden houdbaar. Verwarm de (ontdooide) schotel in 20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 435 kcal
Eiwit: 26 g
Vet: 20 g
Koolhydraten: 37 g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten