vrijdag 28 december 2012

Dagmenu voor zaterdag en zondag voor afvallen.

Dagmenu week 4: zaterdag

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas halfvolle melk/karnemelk

In de loop van de ochtend

• Een peer
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk

In de loop van de middag

• Een banaan
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

Warme maaltijd

• Couscoussalade met tonijn
• Een schaaltje vanille vla
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• 2 toastjes met filet américain
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas frisdrank light
• Een glas water

Eventueel extra: 2 rijstewafels met jam of 20+ smeerkaas


Couscoussalade met to¬nijn
Ingrediënten
• 300 g couscous (pak 500 g)
• 3 tl paprikapoeder
• 2 tl kerriepoeder
• 1/2 potje augurken zuur (a 340 g), uitgelekt
• 1 zak paprikamix (3 stuks), in blokjes
• 1 rode ui, gesnipperd
• 2 zakken tonijn & dressing zongedroogde tomaten (a 160 g)
• 1 citroen, schoongeboend
Bereiden
1. Doe de couscous samen met het paprikapoeder en kerriepoeder in een ruime schaal. Schenk er zo veel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Laat 10 min. staan en roer dan los met een vork.
2. Snijd ondertussen de augurken in dunne plakjes en meng met de paprika, ui en tonijn met dressing door de couscous.
3. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het citroensap, peper en zout. Lekker met fijngesneden peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 425 kcal
Eiwit: 25 g
Vet: 8 g
Koolhydraten: 64 g


Dagmenu week 4 zondag

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas melk/karnemelk

In de loop van de ochtend

• Een kiwi
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas water

In de loop van de middag

• Een stroopwafel
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas melk/karnemelk

Warme maaltijd

• Knoflookkrieltjes met oven¬kip
• Een schaaltje magere kwark
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• Een schaaltje druiven
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Eventueel extra: 1-2 volkoren crackers met sandwichspread




Recept week 4: Knoflookkrieltjes met ovenkip (Voor 4 personen)

Ingrediënten
• 1 schaal kipdrumsticks (ca. 575 g)
• 4 el chilisaus (flesje 250 ml)
• 3 trostomaten in plakjes
• 1 ui in ringen
• 1 komkommer in reepjes
• 4 el olijfolie
• 1 duopak krieltjes (700 g, koelvers)
• 2 tenen knoflook geperst

Bereiden
1.Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip in de ovenschaal en verdeel de chilisaus erover. Bak in de hete oven in ca. 40-45 min. gaar. Keer halverwege.
2. Verdeel ondertussen de tomaat, ui en komkommer over een schaal. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met 2 el olie.
3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in ca. 10 min. goudbruin. Schep de knoflook door de krieltjes en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de krieltjes over 4 borden. Leg de kip erbij en serveer met de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 435 kcal
Eiwit: 18 g
Vet: 22 g
Koolhydraten: 41 g


Geen opmerkingen:

Een reactie posten