vrijdag 7 december 2012

dagmenu vrijdag voor afvallen

Dagmenu week 1: vrijdag Ontbijt • Een Herbalifeshake van 250 ml. • Een glas halfvolle melk/karnemelk • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk In de loop van de ochtend • Een banaan • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk • Een glas water Lunch • Een Herbalifeshake van 250 ml. • Een beker halfvolle melk/karnemelk In de loop van de middag • Een plakje ontbijtkoek met halvarine • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Warme maaltijd • Ge¬wok¬te run¬der¬reep¬jes met spits¬kool • Een schaaltje magere (vruchten)yoghurt • Twee glazen water In de loop van de avond • Een appel • Een glas water • 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk Eventueel extra: handje ongezouten noten Gewokte runderreepjes met spits¬kool (4 personen). Ingrediënten • 1 limoen, schoongeboend • 300 g runderreepjes • 200 g zilvervliesrijst, pandanrijst • 500 g broccoli, in kleine roosjes • 2 el wokolie • 2 cm verse gember, geraspt • 1 spitskool, in grove repen • 2 -3 el sojasaus Bereiden 1. Rasp de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. 2. Schep in een kom de runderreepjes om met 2 el limoensap en wat zout. Laat ze 5 minuten staan. 3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 4. Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de roosjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. 5. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes met de gember 5-6 minuten. Schep ze op een bord. 6. Roerbak de spitskool en de broccoli 2-3 minuten in dezelfde wok tot de spitskool begint te slinken. 7. Schep het vlees met de limoenrasp en de sojasaus en het resterende limoensap door de groenten en warm het gerecht nog 2-3 minuten door. 8. Serveer in wijde kommen met de rijst. Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) Energie: 470 kcal Eiwit: 33 g Vet: 12 g Koolhydraten: 58 g

Geen opmerkingen:

Een reactie posten