dinsdag 18 december 2012

Dagmenu woensdag voor afvallen.

Dagmenu week 3: woensdag

Ontbijt

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk

In de loop van de ochtend

• Een peer
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• een glas water

Lunch

• 1 HERBALIFE shake van 250 ml.
• Een glas halfvolle melk/karnemelk

In de loop van de middag

• Een beker drinkbouillon met 2 crackers besmeerd met smeerkaas 20+
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Warme maaltijd

• Pasta marinara
• Een schaaltje magere vanille vla
• Twee glazen water

In de loop van de avond

• Twee kiwi’s
• 1-2 kopje(s) koffie of thee zonder suiker met evt. halfvolle koffiemelk
• Een glas water

Eventueel extra: een plak kruidkoek







Pasta marinara (2 personen)
Ingrediënten
• 1 ui
• 1 eetlepel olijfolie
• ½ teentje knoflook
• 100 gram visfilet
• 150 gram fruit de mer (zeevruchten, bakje)
• 2 dl pastasaus (tomatensaus)
• 1 bosuitje
• 150-200 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld schelpjes
• 8 blaadjes basilicum

Bereiding

1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2. Fruit de ui in de olie glazig.
3. Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
4. Verdeel de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Bak de vis zacht mee met de ui.
5. Voeg de pastasaus toe en breng dit aan de kook.
6. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
7. Roer de bosui en de zeevruchten door de saus en laat dit een paar minuten tegen de kook aan mee warmen.
8. Kook intussen de pasta in ruim water gaar.
9. Laat de pasta uitlekken.
10. Schep de pasta door de saus en strooi er de kleingesneden basilicum over.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 555 kcal 630 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 70 gram 75 gram
Vet 10 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 10 gram 15 gram


Geen opmerkingen:

Een reactie posten